Doğanın frekansında müzik yapmak! 440 Hz mi? 432 Hz mi? Peki Fark Ne?


Here's Why You Should Convert Your Music To 432 hz

“Eğer evrenin sırrını bulmak istiyorsan, enerji, frekans ve titreşim açısından düşünmelisin” –Nikola Tesla
“Titreşimleri duyularımızla algılayabileceğimiz şekilde indirgenen enerjiye madde deriz. Madde diye birşey yoktur.” –Albert Einstein
Tesla söyledi. Einstein onayladı. Bilim kanıtladı. O bilinen bir gerçek —kendi bedenimizin enerji titreşim ve farklı frekanslarla oluşturulduğu söyleniyor. Öyleyse ses frekansları bizi etkiler mi? Kesinlikle etkiler!
Frekanslar frekansları etkiler; aynı yemeğin malzemelerinin birbirine karıştırılmasının lezzetini etkilemesi gibi. Frekansların fiziksel dünyayı etkilemesi sematik bilim, suyun hafızası gibi deneylerle kanıtlanmıştır.
Sematik bilim, ses frekanslarının su, hava kum gibi belirli bir ortamda haraket ederken, direk olarak maddenin titreşimini değiştirmesinden bahseder. Aşağıdaki resimlerde maddelerin farklı frekanslarda gösterdiği tepkiler gösteriliyor.



Here's Why You Should Convert Your Music To 432 hz - Cymatics

Su hafızası bize birde kendi niyetlerimizin maddesel dünyayı nasıl değiştirebildiğini göstermektedir. Bu Dr. Masaru Emoto tarafından kanıtlanmıştır ve bu video da duyguların su kristallerini nasıl etkilediği gösterilmektedir.


Bunları aşağıdaki fotoğrafta da görebilirsiniz:
Here's Why You Should Convert Your Music To 432 hz - Water Memory
Herkes vucudumuzun %70 inin sudan oluştuğu konusunda bir şeyler duymuştur herhalde. O zaman müzikal frekansların bizim vucudumuzun titreşimini eklileyebileceğini düşünebiliriz değil mi? Bazıları bunu sahte bilim olarak adlandırabilirler ancak yukarıda gösterilen desenler yalan söylemez! Her ifade, ses, duygu yada düşünce yoluyla çevresini etkiler. Tek bir damla su bile büyük bir su kütlesinde dalgalanma etkisi yaratabilir.
Ses frekansı
Bu bağlamda, ilginizi bizim dinlediğimiz müziklerin frekansları üzerine çekmek istiyorum. 1953 yılında International Standards Organization (ISO) ‘ın düzenlemesiyle dünya üzerindeki çoğu müzik A=440 Hz ye göre tonlanmıştır. Ancak, yapılan çalışmalara göre evrenim titreşimli yapısı ile uyumsuz bir rezonans içinde olan bu frekans insan davranışlarını ve bilincini olumsuz yönde etkileyebileceğini belirtiyor. Bazılarına göre nazi rejimi sırasında korkuyu ve saldırganlığı etkileyecek frekansların neler olabileceğine dair araştırmalar yapıldığı iddaları ortaya atmaktadır. Bu komplo teorileri gerçek olsun yada olmasın bu ilginç çalışmalar sayesinde insanlar müziğin 432 Hz e göre tonlanmasının yararlarına ilgi duymaya başladı.
432 Hz ‘in evrenin kalıplarıyla tutarlı olduğu söyleniyor. Çalışmalar 432 Hz de tonlanmış titreşimlerin evrenin altın oranıyla birlikte titreşip ışık, zaman, mekan, madde, yer çekimi, manyetizma, DNA kodu ve bilinç özelliklerini birleştirdiğini ortaya koyuyor.  Atomlarımız ve DNAmız bir uyum içinde doğanın spiral kalıplarıyla rezonansa başladığı zaman, doğayla olan iletişimimiz kuvvetleniyor.  Bu 432 sayısı ayrıca güneşin dünyanın ayın hemde ekinoksların deviniminin oranlarınıda yansıtır.

“Benim kendi gözlemlerime göre,  A = 432 Hz 12T5 ın bazı harmonik overtone kısımları doğal kalıplar ve solitonların rezonans çizgisinde gözükür . Solitonlar yoğunluk ve mikro kozmozdan makro kozmoza yayılma alanı için özel bir aralığa oluşturulmaya ihtiyaç duyarlar.  Solitonlar sadece su mekaniğinde bulunmazlar ayrıca elektronlar ve protonlar arasındaki iyon-akustik nefesde de bulunurlar.” – Brian T. Collins


Dikkate alınacak diğer ilginç bir faktörde, 432 Hz 440 Hz kapali iken ki renk spekturumunda gösterdiği durumdur.

Here's Why You Should Convert Your Music To 432 hz''Solar Spektrum & kozmik Klavye:
Spektrum içindeki tüm frekanslar gama ışınlarının alt harmoniklerinden gelen oktavlarla ilgilidir. Bu renkler ve notalar ayrıca bizim çakralarımız ve diğer önemli enerji merkezlerimizle ilgilidir. Eğer bunu anlamak istiyorsak; çakralar güneş spektrumundan gelen 7 ışına bağlandırılmıştır. O zaman kullandığımız frekans ve notalar birbirleri ile aynı olmalıdır. A=432 Hz modern A=440 Hz in aksine kozmik klavyenin ve kozmik pitchforkun tonudur. Bu bizim doğadan geldiğini söylediğimiz klasik hint ve tibetli rahiplerin ana notası olan C# i Om ‘136,10 Hz e yerleştirir.’” – Dameon Keller

İsterseniz gelin A=440 Hz ve A=432 Hz arasındaki deneyimsel farklılıkları inceleyelim. Müzik severler ve müzisyenler A=432 Hz olarak tonlanmış müzikle ilgili deneyimlerinde sadece kulağa daha güzel ve armonik gelmesinden bahsetmiyorlar, insanın kalbinde ve omurgalarında hissedilen bir duygudan da bahsediyorlar.  A=440 Hz olarak ayarlanmış müzikte oluşan hislerin sadece beyinde gerçekleştiğini söylüyorlar ve  A=432 Hz olarak ayarlanmış müziğin odada daha güzel bir akustik yarattığından odayı daha güzel doldurduğundan bahsediyorlar. Bu durum  A=440 Hz için daha doğrusal bir yayılım gösterdiği yönünde belirtilmiş
“Eskiler enstürmanlarını 440 Hz yerine 432 Hz e göre ayarladılar – ve bu iyi bir sebeptendi. İnternet üzerinde kendinize bir farklılık oluşturmak için dinleyebileceğiniz bol miktarda örnek mevcut. 432 Hz sonuçları daha dinlendirici müziklerden oluşuyor, 440 Hz ler ise vucudunuzu daha sıkılaştırır cinsten. Bunun sebebi 440 Hz ın makrokozmoz ve mikrokozmoz olarak her iki şekilde de ton dışında olmasındandır. 432 Hz ise bunun tam aksine tondadır. Bunun mikrokozmik olarak nasıl tezahür ettiğine dair bir örnek vermek gerekirse bizim nefesimiz 0.3 Hz dir nabzımız ise 1.2 Hz. bu 1:360 ve 1:90 olarak 432 Hz La notasının düşük oktavıdır (108 Hz)” – innergarden.org
“Genel sound farkı belirgindi, 432 Hz versiyon daha sıcak daha temiz ve daha çok dinlenebilirdi ama 440 hz versiyon daha sıkı ve daha agresif bir enerji hissettirdi” – Anonim Gitarist
Bu videoda frekansların kumlar üzerindeki etkisini görebilirsiniz:


Aşağıdaki videoda da birisi herhangi bir görüş bildirmeden aynı melodiyi A=432 Hz ve A=440 Hz  tonlarında ayrı ayrı çalmış ve yorumu bize bırakmış sizde fikirlerinizi yandaki yorum bölümüne yazarak paylaşabilirsiniz.

Ayrıca iki frekans arasındaki farkları ifade eden bu videolar da oldukça ilginç kendinizi test edebilirsiniz:




Burada bir kaç örnek daha var dinleyerek farkı siz farkedin :
David Helpling – Sticks and Stones in 440 Hz: 

VS
David Helpling – Sticks and Stones in 432 Hz:



“Müzik  C=128Hz temeli üzerine kuruludur (C notası A=432Hz’a karşılık gelir) ve ben insanları bu ruhsal özgürlük yolunda destekleyeceğim. İnsanların iç kulağı da C=128 Hz üzerine inşa edilmiştir.” – Rudolph Steiner

Bu makalede yazılı olanların %100 doğruluk payı olmayabilir. Bu konu makalenin orjinal halinin yazarının ve benim uzmanlık alanımız olmadığı ortada. Ama bize bilimi geliştirebilme yeteneğinin yanında çok da iyi gözlem ve yorum yapabilme yeteneği verilmiş. Bu sebeple bu makale size azıcık fikir verdiyse bunu kullanın ve 440 mı 432 mi siz kendi tecrübelerinize göre karar verin.
  • Bu olayı denemek isteyip de tunerı yetersiz gelen arkadaşlar burayı tıklayarak indirebilirler
Şimdi 432 frekansında müziklere sahip bir kaç youtube listesi de paylaşalım bir süre dinleyip daha güzel fikirler edinebilirsiniz.

www.youtube.com/watch?v=18YLdEODLaE&list=RD18YLdEODLaE#t=1
www.youtube.com/watch?v=QZD8FEzxaig&feature=share&list=PLcUB9EHDNZ457yyzGoJtskbbcxwWlXja2
http://www.youtube.com/watch?v=VjJr4y88qFk&list=PLE3DDFA500B513ABE
Ve birde bu klasik müziklerden oluşan liste
http://www.youtube.com/watch?v=IvhxfXeGees&list=PLF690AD38CE39FD05

Çeviri ve Eklemeler: O.Okan YEŞİLYURT
Yazının Orjinal Kaynağı:
Here’s Why You Should Convert Your Music To 432 

Ön not : Yakında bu blogta 432 frekansı nasıl çevirip veya çevirmeden dinleyebileceğimize ilişkin başka haberlerde paylaşıcaz inşaallah.

Yukarıdaki yazının çevirisi için (www.okanyesilyurt.com)'a çok teşekkür ederim allah razı olsun.
hakikat ilminin içine aldığı ; gayet pratik bir gerçeklik arz eden araştırabilen beyinlere sebeplerini sergileyecek netlikte tespitler.
Eski bir müzisyen olarak iki frekans arasındaki farkın öyle kelimelerle kolay kolay anlatılamayacağı kanaatindeyim.
Bunlar zaten çok eskiden beri bilinen şeylerdi frekansla tedavi geçmişte osmanlı da dahil bir çok medeniyette farklı zamanlarda kullanıldı.
Meditasyon amacıyla da kullanılan farklı frekans seçimi bazen de akıl hastalarını tedavide başarılı sonuçlar verdi.
Frekans ve titreşim tedavisi teknik günümüz ve geleceğin de temelini teşkil etmekte.
Yazıyı okurken yaptığım araştırmalar sırasında gayet samimi olan şu yazıya ve bir playliste daha denk geldim paylaşmak isterim.


Kişisel kanaatime 440 Hz'nin bizleri daha yoğunlaşmış ve stabilize ve sabit bir titreşim aralığında bırakması. Ancak 432 Hz frekansındaki müzikler çok daha hassas, duyarlı ve de esnek bir hisse sebebiyet vermekte...
Sizin de bilgi, fikir ve deneyimleriniz de bizim için çok önemli.

ayrıca
http://www.kuraldisidergi.com/5959/zehirli-muzik-a440-hz/


sevgiler selamlar.
VesSalavatVelFatiha

Yorumlar

Popüler Yayınlar