Bilimin Son noktasında Varlık-Yokluk

Son 20 yıldır bilim insanları maddenin gizemini çözmede bir hayli adım atmışlar,ve çıkan sonuçlar hayretler içerisinde bırakmıştır kendilerini,nedenine gelince labaratuar ortamında yinelenebilir ve ölçülebilir bir durum yoktur önlerinde, fizik ve fizik ötesi birbirine içindedir ve ayrılması da mümkün görünmemektedir, maddenin temel yapıtaşı atomun da alt boyutunda kuark adı verile...n enerji parçacıklarının olabileceğini yüksek matematiksel denklemler ve fiziğin son imkanlarıya tahmin edip bulmuş oldular bilim insanları,iş burdan itibaren esrarengiz bir hal almaya başladı zira,biliçli olarak varlığına delil ararken görünen kuarklar,diğer durumlarda yok oluyordu, sonunda fark edildiki düşüncenin, kuarkların varlığıylada ilintili olduğuna ,gözlemlendiği zaman var olan, gözlenmediği zaman yok hükmünde olan,burdan çıkan sonuçta mistiklerin söyledikleri düşüncenin ve niyetin yaşamımızdaki önemini bir kez daha teyit etmekten öteye geçmedi, Düşüncenin enerji partiküllerinin varlığını ve niteliğini belirleyebileceği fikri aynı zamanda evren içindeki yüksek bir bilincin enerjiyi değişik yoğunluklar haline dönüştürebileceğini,ve kayıtlı olan bilginin potansiyel olarak var olduğu ne zaman ki gözlemci düşünceleriyle ve niyetiyle gözlenen olaya dahil olsa,bilginin seyri değişiyor ve gözlemcinin niyetiyle uyumlanan kompleks bir yapı çıkıyordu, düşünceleriniz bir şekilde enerjiyi şekillendiriyor ve enerjide düşüncenin peşine takılıyordu bu anlarda, "MÜMİNİN (Madenin kendi manasında ki sırlarına vakıf,kendi özünün farkında olan) NİYETİ (olabilecek bütün olasılıkların ben i için değil biz e hizmet edebilecek bir yoğunluk )AMELİNDEN (yaptığı işin, yapılması zorunlu,bütün olasıklardan en olası olan ve mümkünü,sadece niyet anlamında katkı sağladığı)DAHA HAYIRLIDIR (bir ve bütüne hizmet eden herşey hayrdır) 

Kuantumcular diyor ki; Varlık Enerji ve Bilgiden oluşan bölünmez! parçalanmaz! TEK BİR bütündür!

Hologramcılar diyor ki; Tümde var olan tüm özellikler eksiksiz en küçük zerresindede var!(zerre; mecaz pozisyonunda bu ilme göre!)

Yukardaki verileri rotayı belirlemek için akıl navigasyonuna girince, hedef NOKTAsında İNSAN İsmiyle işaret edilen adres beliriyor! Biraz daha detaylı incelemek istediğimizde İnsan ismiyle işaret edilenin Kendisiyle, daha detaylı bakınca Beyniyle, Biraz daha derine inince Kuantsal yapılı Enerji ve Bilgi yumağıyla karşılaştırıyor Akıl!
Kur'anda "Biz yaş ve kuru bırakmadan herşeyi BİR kitabta topladık!" diyor! Aklıma yine tümel anlamda Kuantum potansiyel de denilen bölünmez parçalanmaz TEK Bilgi ve Enerjiden oluşan! (Buna tasavvufçular Ruh adlı MELEK diyorlar!) Tekil bir yapı çıkıyor! Bir yönüylede Kainat Kitabı!

Sonra tafsile girince yine Kendisi çıkıyor ortaya Zerre adı altında(!) Yani Beyni!
Bu bilgilerden sonra Şuraya gelmek istiyorum; Mademki Her şey bir kitabta toplanmış! Ve mademki Tümde olan yani bu Kitabta olan, Zerre kitabçık Beyindede mevcut!
Kur'anda adı geçen olaylar her an yaşanıyor! Şahıslar Her beynin derununda potansiyel Bilgi ve tecrübe birikimi olarak bekliyor! Beyin kendisinde açığa çıkan İstidat ve kabiliyet kapasitesi oranında en müsait durumda olan Bilgi ve tecrübeyi yaşama sokuyor tekrar! İsim ve Resim farklı(!) Fakat İşlevsellik aynı! Kimi Ebucehilin işlevselliğini beyninden yansıtıyor! Başka isim altında Kimi Ebubekirin! Bizde suretine ve İsmine bakarak, değerlendirip Kur'anın işaret ettiği bu hakikatten perdelenmiş oluyoruz!
Sahi! Kimin işlevselliğini canlandırarak Hayat sahnesine sunuyoruz? Kimiz biz gerçekte? farkındamıyız?...

Kaynak : Bedi Ahsen ve Hayri Cara

Bilim ve Felsefenin Ulaştığı En Derin Hakikat !.. (Dolanıklık) -Türkçe Dublaj-
 

Yorumlar

Popüler Yayınlar