Korunma duası tefekkürleri ve nasıl bir ''hıfzan min küllü şeytanin mariyd'' genişletildi

Ayette dünya semasını koruduk diyor cinlerin mariydinden (itaatten çıkan) yani önce diyor ki cinlerin uyması gereken kurallar var (süleyman a.s. ahidnamesi gibi)
cinn suresinde bu kurallara uyanların da asi olanların da durumu anlatılır.
Çoklu ve çapraz açılardan bakıcaz bu ayete ki pirimiz a. hulusinin ve bir çok takva ehli zatın OKU'nmasını tavsiye ettiği ayete!önce şeytani cinler ve şeytani insanların ku'rana ; kurallara uymayanlarından, dünya seması korunuyor evet ama öncelikle senin dünya semanın korunması için ne yapman gerekiyor buna eğilmeli bu yazı bittikten sonra?..
Yani kurallara karşı gelenlerinden nasıl ve neden korunulması gerektiği ve yöntemleri oldukça çok önemli olsa gerek ?!
Çünkü kurallara karşı gelmeyenlerine serbest! (Mesela faiz yiyenlere, büğü yapILANlara, nazar deyenlere ve belli çalışmalarla onlarla iletişim kuranlara)
Hops! burda bi dakka duralım nasıl yani iyi ama ben bişey yapmadığım halde!...
Nasıl yapmazsın ''korunun'' emrine uymadın!
Efendimizin ve erenlerin hayatı boyunca yaptığı korunma çalışmalarını (mesela felak,nas,ihlas ve ayetel kürsi) OKUmadın ve gereklerini yaşamadın!
Sen şuanda algılayıp görebildiklerine oranla hayatının güvende olduğunu ZANNEDİYORSUN ya :)
Algılayıp göremediklerine oranla hala daha tam bir vahşi diye tanımladığın doğanın içindesin.
Ki algıladığın doğada bile kuduz bir köpekle karşılaşsan ''bi dakka ben yanlış bişey yapmadım mı diyeceksin'' yoksa bir mantıklı bir tedbiri elde bulunduracakmısın?
Neyse şimdi de İç içe farklı bir perspektiften çaprazlama ; bu noktadaki açıya GÖRE bakalım...
Sen (kuran da kurallar uymadığında şeytani olabilen) birimselliğinle, ilahi kurallara karşı geldiğinde (bilincine zulm ettiğinde, küfür ve inkara sürüklendiğinde vb) 7 boyutlu sema ; manalar aleminden esmaları ve sıfatları ; rıdvanı ve o güzel halleri, keşifleri, seyirleri anca hayalinde deneyimlersin diyor sanki?!
Gaflet ile hayali (şeytani cini ; melek ya da evliya) gerçek sananlar/sandırılan haddi aşanlar da çok ama şimdi konumuz o değil.
Kurallara karşı gelmeyen cinler (hani müsaade verildi ya ihlaslı (suresi gereği yaşamaya çalışan) kullar haricinde ) ; seni de kurallara karşı gelmeye teşvik ederek ; senin düşünceler aleminde halay çekip, horon tepebilirler diyor maazallah.
ve hatta kendi düşüncelerini sana, senin düşüncenmiş gibi yedirebilirler diyor maazallah.
bu konuyu (düşünce yedirilmesini) önceki yazımızda (aşağıda) kısmen açmıştık.Velhasılı bu kurallara karşı gelme olayı hem cinler hem de insanlar için karşılıklı...örneğin kurallara karşı gelen şeytani cin (yaradılış amacı gereği) insanı da kurallara karşı gelmeye çağırır.ama sen kurallara uyduğunda, o çağrısı da yine onun başına çalınır.Bu işin bir B planı yok yani korunmak için yapacakların da belli.
Herkesi yaratış amacına programlayan ve ona GÖRE dilediğince rızıklandıran Allah.
amenna ve sadakna.
gerekli açıklama yine cinn suresinden gelir ;
“Gerçekten biz semâya dokunduk da onu, güçlü bekçilerle (kuvvelerle) ve şihablarla (anlamamızı önleyen ışınlarla) doldurulmuş bulduk.”
“Biz anlamak için ondan mekân edinip oturuyorduk. Şimdi ise kim dinlese kendisi için gözetleyen tahrip edici ışın bulur!”
(neden bir önce ve şimdi farkı var bu ayette kuran efendimiz s.a.v hz muhammed mustafaya inzal olduğuna göre) (?)
Demekki korunmadığın zaman sema ; düşünceler alemini anlayabiliyor. da anlayıp napabiliyorlar?
Sen düşmanının neleri ve neden düşündüğünü anlasaydın bi farz et bakalım dostum elinde nasıl bir koz ve güç olurdu :)
Ve Asıl soru sen, seni düşman bilenin çalışma mekanizmasını anlayabiliyor ve ona göre davranabiliyor musun?
yoksa ALLAH ''KORUNUN'' diye EMİR etmiyor muydu?
vessalavatvelfatiha

(bu konudaki ilk yansıyanlardan ; yanındakiler ve riskleri)
https://www.facebook.com/notes/ferruhiyat%C3%A7%C4%B1-muhammedi-simyager/korunma-duas%C4%B1-tefekk%C3%BCrleri-1-yan%C4%B1ndakiler-ve-riskleri/849452681764603

(cinlerin telkinlerine karşı bazı teknikler)
https://www.facebook.com/notes/ferruhiyat%C3%A7%C4%B1-muhammedi-simyager/korunma-duas%C4%B1-tefekk%C3%BCrleri-3-telkinler-ve-teknikler/849455548430983 

(sinip sinip geri gelen hannas için)
https://www.facebook.com/notes/ferruhiyat%C3%A7%C4%B1-muhammedi-simyager/korunma-duas%C4%B1-tefekk%C3%BCrleri-hannas-i%C3%A7in/849453645097840

ve asıl en önemlisi nasıl korunacağını belirtlen link www.allahvesistemi.org/ahmedhulusidekavramlar/kavramlar/korunma/

Selametle İnşaallah

ilham perim Cenap Cetinkaya selam olsun.

Yorumlar

Popüler Yayınlar