Erenlerin sanalı ; Mürşid-i Gafiller - İnternetin sahte evliyaları

Aşağıda okuyacaklarınız genellikle şahsi deneyimler sonucu ku'ran, hadis ve tasavvuf alimlerinin yazılarıyla nacizane sağlaması yapılarak derlenmiştir.
Gıybet olmasın, takipçileri rencide olmasın diye ismini veremeyeceğim ve kimlikleri tanıyanlarca anlaşılmasın diye de sanki tek bir kişiyMİŞ gibi anlatacağım sözde mürşitler toplumda çok saygın mesleklere ve çevrelerinde islam bilgini (?) olduklarına dair kanaat ve itibarlara sahiptir.
İnternet sitelerinde veya facebook, tweeter sayfalarında binleri bulan takipçileri vardır.

Kolay okunacak şekilde yazılanlardan tek bir ince anektod bile sizin gereğini irdelemeniz için yeterli olmalı diye düşünüyorum.

Bu yazının ardından bu durumları önemseyenlere ki İnşaallah!
Mutlaka paylaşarak çevremizi saran ve hergün bilmeden 3 doğru arasına 1 yanlışını yediğimiz bu fitne tuzaklarından birbirimizi haberdar etmemizi...
Ve Aşağıda yazılanları hakkıyla değerlendirebilmek için İmamı Gazalinin ''Aldananlar'' ve İbni Arabinin şeytanın hileleri adlı kısa kitapçıklarını Mutlaka tavsiye ederim. (İkisine de Selam olsun)
Kişi ne kadar aldanıp,ne denli doğru yolda olduğunu ; şeytanın hilelerinden korunduğu kadar anlar.
(Aşağıda kitapçıkların linklerini bulacaksınız)

Gelelim vahdet ve kesret seyrinde makam ve mertebeleri asansörle inip çıkan, zat makamı sıfat makamı derken korunmaktan aciz kalan ve 7/24 namazda olduğuna kanan ve kandıran alimlere (?)

İlki ve en önemlisi esneyen ve esnemeyi meşru ve güzel kılan sözde mürşid ve onun sözde icazeti halifesi! (Bu konuya yine gelicez)


Videolarında, Kitap ve durum bilgilerinde sürekli aynı şeyleri yazar durur ve ama öyle sinsi bir fitnedir ki aynı şeyler olduğu anlaşılmaz kolayca.
Yazıları ve sohbetlerinde sanayi devrinden önceki terimleri ve kelimeleri kullanır velhasıl yenilenememiştir de bu bilinmezliği ve anlaşılmazcılığını şeytanın da süslü göstermesiyle cezbetmek maksatlı kullanır.

Kendinin kisvesine büründüğü gibi çevresi ; samimi, tertemiz,sevgi dolu ve hak yolunda yürüdüğünü sanan nur yüzlülerle örülüdür.

Sorgulamanıza müsade, farklı görüşte olmanıza müsama ve anlaşmak için de münazara imkanınız yoktur.

En çok ben bilirim en çok ben bildiğimle hallenirim suuni hoşgörü havası mevcuttur ortamında,
oysa aykırı ve istisnai olaylarda hemen öfkelenir, onu da celaline verir.

Biz garipçikler her kasanın özel bir şifresi, her esma terkibinin özel bir kombinasyonu ve her kulun farklı özellikleri olduğundan perdelenerek,
bizden öncekilerin yaptığı korunma çalışmaları, riyazat, mücahede,oruç ve halvet gibi çalışmalar da yapmadan sadece üç kez allah diyerek ona ereceğimiz fikrine kapılırız.
Daha doğrusu bu fikir onlardan musallat olmasıyla vortekslerinde sallanırız.


Efendimizin güzel ahlakına uymayan hal, söz ve davranışlarına mutlaka ya kendinin ya da zikir yoluyla güçlendirdiği ruhaniyetinin büğüsüne kapılmış taklitçilerinin ve/ya takipçilerinin bir açıklaması vardır.

En önemli noktalardan bir tanesi de efendimizin dikkat ettiği şeylere riayet etmez.
Mesela düzenli olarak korunma dualarını okuyAmaz nasıl okusun etrafındakilerden ne mümkün hemen ateşler basar o ateşi de aşka yorar pervaneyi kollar sonra bi ilahi patlatır da ortalık hemencik aldanır mazallah.

Haşa efendimizin makamına vekalet ettiğini sanan bu sözde mürşid bütün mertebeleri kat etmiş ancak hala dünya işlerine meyl etmiştir.

Söz arasında hangi makam ve mertebe de olursa olsun korunma dualarını okuması esastır!
Bu gerçeği üstad'ın ruh insan cin eseri de dahil bir çok islami kaynakta üstüne basa basa anlatılır.


Sordum bir gün mesajla neden korunmuyosun diye
Reklam yaptı bana 7/24 namazdayım diye
Duydunuz mu hiç böyle diyen şaşkın eren daha önce?

Herneyse emre ve sünnete riayet etmez demiştik. ''sünnetimi terkeden bizden değildir'' hadisine rağmen mesela kerahat vakitlerine dikkat etmez mesela bile bile haram işler ardından istiğfar bile etmeden.
Nefsini sigara ve alkol gibi bedenine bile bile zarar vermekten arındıramamış ve bağımlılıklarından kurtaramamıştır bir de kalkar mutmainlikten sonsuz doyumdan ve tatminden bahseder.


Efendimizin,Rasul,Nebi ve hatta velayet yolundaki henüz dervişlerin bile (sağlam bir tövbe ve istiğfar misali) temizlenip, arınışları ve korunma çalışmalarıyla ilerledikleri yolda esnemedikleri ; hadisler ve islam alimleri kaynaklı esnemenin şeytani bir tür etkileşim olduğu bilinmesine rağmen bunu inkar eder bir de başka yollar var diye kandırılışına kaçarak esnemeyi sözde meşru kılar.

Oysa ki hakikate giden tek bir yol var o da efendimizin ve onu takip edenlerin yolu.


Kitaplar yazmıştır üç-beş tane hepsi birbirinin aynı tasavvuf dedikodusu ; derlemeler kombinasyonu...
Çağımızda yazılmasına rağmen eski türkçe sözlük gerektirir.
Sanki ''Zorlaştırmayınız kolaylaştırınız'' tam tersidir.
Ve o kitaplarını nerdeyse ku'rana denk tutar da okumazsan şöyle olur veya bunu okuyan hakka yürür diyerek nara atar.

Allahı benliğiyle sahiplenir ve ben allahım zanneder de diyEmez BEN enel hakkım kisvesi sanki Hak da bir benlik varmış gibi! gel gelelim nefsi emmareler sürüsüne bunu yedirir çünkü fiRAvunluk işlerine gelir.

Firavunluk demişken Ra'lardan, Işıklardan ve Cinlerin kisvesi olan Peri veya uzaylılardan da bahis açar.

 Kah üstadların onları aşmış ve artık (nedense?) onlara karşı çıkan, eski bir öğrencisi olur gafilliği ; çoğunlukla işine gelmeyen, nefsine uymayan ve kibrine kapılarak haddi aşması gibi sebeplerle okulun yolunu unutmuş ve kendi imitasyonu okulunu kurmuştur.


Kah üstadların destekçisi ve izcisidir ama yine (nedense?) onların eserlerine ; eserin bütünlüğüyle ve hakikatin mutlakiyetiyle ölçüşmeyen yorumlara dalar , fetvalara varana kadar baş olma tutkusuyla yollara yağ çalar.

Kimi fütursuzca mürşidlik yok gafletine girer, aleme mürşidlik taslar da bihaber veballere girer.
Mesala organ nakli caiz der kabir azabından bi haber

Nice alimi, muallimi, bilgini ve keşif ehlini ecnebi diye ''kafir'' yaftasıyla red eder.
Kimi astrolojiyi, kimi bilimi, interneti ve nice aklı alamadığını inkar eder.
Kimi de tapınaklaştırmış bilimi sözde aydın herşey allahtır der gizli şirkiyle subhanı şeye indirger
Velhasıl
On doğruda bir yalan karışmıştır o bir yalan bütün doğruları şaşırtmıştır.
Biz cahiller doğruların cezbesine kapılır da bilmediğimizden o yalanı anlamayız.
Bu yüzden takip ettiğimiz akibetin önemini de öyle hemen kavrayamayız.

Mesaj atarsın cevap vermezler ; cevap verse yüz vermezler ; sözleriyle hor görür, gözleriyle küçümserler.

''Aşırılıklardan uzak durunuz'' hadisine tezatla ya siyaset, ya milliyet veya başka bir zihniyette dünyalık işler, fani ilişkilerde fanatiktirler.


Yeri gelir mizanı şaşar sohbetleri stand upa kaçar. Yeri gelir yersiz mevzulara timsah gözyaşları saçar.
Yeri gelir ama işine gelmediğinde ; mecazı gerçek, gerçeği mecaz yapar.


Genelde nerdeyse her konuda en uçta fotoğrafları bile afiş tadındadır.
Yer içerken tutun da dua ederken vs ilgiden beslenen benliği kaynaklı hep bir ispat ve ifşa çabasındadır.

Yeme-içme demişken melamilikten bahseder göbeği 10 cm önden gider öyleki rükuda seccadeyi göremediğinden secdeden perdelidirler.
A pardon onlar hakikate varıp erdiğinden ''artık herşey serbest'' uyuşturucusunu aperatif olarak almışlardı önden.


O kendince herkesten farklıdır, buna kendisi de inanır ve herkesi de Rab esması ile kendine çağırır.
Özgünlük ve özgürlüğe çekmek yerine Ben de BEN diye bağırır.
Tüm sözleri tasavvufi, nüktelerde hep sevgi ve sevgili
Hadise,sünnete uymaz gel gör ki çok bilgili?!
Şeytan da çok bilgiliydi ama saptırdı onu kibri...


Dostlar, mürşidi kamilin önemi,gereği ve seçimi konusuna gelmeden önce bu yolda en önemli noktalardan biri izlediğimiz insanların rotasının kayıp kaymadığını farkedebilmemizdir.
Her şey o kadar cezbeder ve güzel görünür ki bazen, siretten ve manadan perdelenip, surette ve şeklin zevkinde, kulağı geçemeyen boynuz olarak kalıveririz.
Bazen de o kadar yakından takip eder ve körü körüne bağlanırız ki şöyle bi sağa sola bakıp yolun,yönün ve istikametin değişebileceğini hiç hesap etmeyiz. NEDEN, NASIL VE NE YAPMALI?
Önceki söylem ve eylemlerine o derece inanmış ve saplanmışızdır ki onun da bir gün değişebileceğini ; 9 doğruyu 1 yalanla karıştırabileceğini ve beşeriyeti bakımından yanılabileceğini hiç hesaba katmayız ama mazere yer yok! Temkinli olmalı, tevekkülde kalmalı ve de tedbirimizi almalıyız...
Üstelik bu sadece inançsal manada da değil ideolojik bakımdan da böyle...
Siyaset okulundan beri düşman olarak şartlandırıldıklarımızın yeri gelince nasıl dostlaşabildiğini, dost bellediklerimizin de nasıl sadece liderinin ufacık bir sapma yönüne uyarak ortak çıkarlara sinsice hainleşebileceğine şahit olabiliyoruz.
Deccali fitne denmiş adına akı-kara gösteren herneyse...
Gıybet ve dedikodu olmasın diye isimlerini veremem ama rahatlıkla söyleyebilirim ki bugün normalde vatan haini ve/ya şeytani kumanda altında bulunduğu halde (ki bazen bunu kendi bile farketmeden) islam üzereymiş gibi görünmeye çalışarak kendine saptıracak yoldaşlar arayan kuzu postunda çakallar mevcut.
Üstelik bizlerde bunların bazılarını bilmeden takip ediyor,beğeniyor ve hatta tavsiye ediyoruz!
Velhasıl tuzaklardan sıyrılmak için ;
Vesileyi aracı, amaç yapmamalı, tesiri sonuç sanmamalı ve duraklarda konaklaşmamalıyız.
Sağlamayı sağlam yapmalı, tevekkülü elden bırakmamalı ve doğrudan ku'ran ve hadise göre tavır almalıyız.
Yolcu klavuzu, önderi, yoldaşları ve yolluğu olan ; ilmi, edebi, niyeti ve samimiyetiyle sınanacaktır.

Son olarak mevlananın şemsi, yunusun taptuğu, imam-ı azam'ın caferi sadıkı olduğu gibi (ki hepsine selam olsun) bu yolda hakikate ermek için önceden kemale aynı şekilde ermiş birinin yol göstermesine mutlaka ihtiyaç vardır.
Hem bazı sırlar hazır olmadan söylenmez hem de bu sırlara biz nefsimizin güdümündeyken hazırlanılmaz.Aşk ile teslim alacak ve onda kendimizi yok edip hakikati bulacak bir ayna gereklidir.
Aklı selim kişi bu erenle karşılaşana kadar bilebildikleriyle devamlı sorgulayarak ona hazırlanmalı ve dualarına Allahtan o aynayı, güneşi, öğretmeni karşısına çıkarmasını istemelidir.

Bu konu hayati ve ahiri elzem önem taşıdığından çok iyi anlaşılmalı, öz eleştiriye açık olmalı ve kanaatler yeniden sorgulanmalıdır.

Konuyla ilgili araştırmaya aşağıdaki güncel Ahmed Hulusinin ve Ahmet f. Yükselin yazılarından başlanabilir.

Velhasıl ''hayatta en hakiki mürşid ilim''dir yani konuşan kuran ve yaşayan sünnettir. Ancaaak...

''İlme aldanma. İlim cehaleti ortadan kaldırır ama mutluluğu, saadeti sağlamaz.
İlme, imanın eşlik etmesini sağla, o zaman Nur üstüne Nur olur."
Muhyiddin ibn Arabi (k.s.)

VesSalavatVelFatiha

İmamı Gazali – Aldananlar online okumak için ; www.necatiaksu.net/dosya/aldananlar.htm

Satın almak için ; www.kitapyurdu.com/kitap/aldananlar-cep-boy/64318.html


İbni Arabi – Şeytanın Hileleri online okumak için ; http://serzeyrek.tr.gg/%26%23350%3Beytan%26%23305%3Bn-Hileleri-_-%26%23304%3Bbn-Arabi.htm

Satın almak için ; www.kitapyurdu.com/kitap/seytanin-hileleri-cep-boy/96288.html


Ahmed F. Yüksel'den kamil mürşidin özellikleri ;
www.blog.milliyet.com.tr/-mursid--ve--saki-/Blog/?BlogNo=344596

Üstad Ahmed Hulusi'den Mürşidlik ; Yetiştiricilik. (MASTER ;
www.facebook.com/notes/mert-muhammedi-simyager/%C3%BCstad-ahmed-hulusiden-m%C3%BCr%C5%9Fidlik-yeti%C5%9Ftiricilik-master/586715714704969

Son olarak da Sahte Peygamberler, Mehdiler, Mesihlerin Kaynağı

www.facebook.com/notes/mert-muhammedi-simyager/sahte-peygamberler-mehdiler-mesihlerin-kayna%C4%9F%C4%B1/838585789517959

Yorumlar

Popüler Yayınlar